Bootstrap Nedir? Nasıl Kullanılır?

Merhaba arkadaşlar. Responsive(hassas) tasarım yaratmak için en yaygın kullanılan çatılardan biri olarak kullanılan Bootstap twitter kod ekibinin apache 2 lisansıyla açık kaynak yaptığı, CSS, HTML araç kitidir.

Ne işe yarar?

Açık kaynak bir tasarım aracı olan bootstrap, günümüzde her yerden kolaylıkla eriştiğimiz internet sitelerini cihazınıza(tablet,telefon,tv vs.) uygun hale getirmek için kullanılır. Bu framework’ü kullanarak sitenizi mobil cihazlara uygun hale kolayca getirebilirsiniz.

Bir site için gerekli olan tüm öğeleri(form öğeleri,etiketler,tablolar,uyarı ve bilgi metinleri, navigasyon bar, açılır menü,sayfalandırma modülü) bünyesinde barındıran tasarımınızda hazır elementleri kullanarak bütün cihazlara uygun tasarımlar olusturmanızı sağlar.

Bootstrap ile şık görünümlü, responsive bir web sitesi oluşturmak artık çok kolay. Kütüphanesi içerisinde, stiller, imajlar, javascriptler bulunmakta. Sizin yapmanız gereken tek şey bootstrap’i web sitenize çağırmaktır.

Neler yapılabilir?

İçerisinde tipografik öğeler , tablolar , imajlar , slider, carousel, modal pencereler , butonlar, dropdown menüler, navigasyon bar, sayfalandırma, etiketler, uyarı , bilgi balonları, yükleme barları v.b. bir çok tasarım öğesi hazır olarak sunulmuş ve yapmanız gereken tek şey ihtiyacınız olan elementi, web sitenize kopyalayıp yapıştırmak.

İşte sizler için bootstrap ile oluşturulmuş bir kaç element örneği;

elementler

Nasıl kullanılır?

a-kütüphaneyi indirme;

Bu adresten kütüphaneyi indirerek başlıyoruz.

b- sayfaya çağırma

Kurulum normal bir css ve javascripti çağırma mantığıyla çalıştığı için oldukça basit. dosyalarımızı oluşturduğumuz web sitesi dizinine kopyalıyoruz. ve aşağıdaki kodları sayfamızın “<head>..</head>” kısmına yapıştırıyoruz.

<link href="bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<link href="bootstrap-theme.min.css" rel="stylesheet">
<script src="bootstrap.min.js"></script>

CSS ve JS klasörlerinde ki .min olan dosyaları çağırmamız her zaman site hızı açısından daha iyi olacaktır.

İşlem tamam! artık  öğeleri kopyala-yapıştır mantığıyla sitenize entegre edebilirsiniz. Bootstrap destekli web siteleri yaptırmak için benimle iletişime geçebilirsiniz. Uygun fiyatlı tasarımlar için web sitemi ziyaret edip bilgi alabilirsiniz.

Kaynaklar