Open Graph Nedir? Ne işe Yarar? Önemi Nedir?

Twitter ve Facebook Üstadı olmak için Open Graph Meta Etiketleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

open graph

Dijital Pazarlama sektörü içerisinde yer alanlar bir çok içerik üretir. Evet içerik en önemli şeydir fakat, Takipçileri olmadan içerik gücünü yitirir. Yani, yeni yazdığınız bir yazıyla daha geniş kitlelere ulaşmanın yolu desem aklınıza ne gelir? Dang ding dong bildiniz! SOSYAL MEDYA!

Facebook ve Twitter kullanıcıları bu platformları paylaşım için en iyi platformlara dönüştürdüler. Fakat peki siz potansiyelinizi nasıl aşacağınızı biliyor musunuz?

Open Graph Hangi Amaçla Üretildi?

Facebook 2010 yılında open graph’ı tanıttı. Bu sistem Facebook ve diğer web siteleri arasındaki entegrasyonu diğer facebook nesneleri kadar işlevselliğe sahip grafiksel nesneler haline getirdi.

Basitçe anlatmak gerekirse, bir sayfa paylaşıldığında veya beğenildiğinde bilgilerin bir üçüncü taraf web sitesinden facebook’a nasıl ulaştığını görebilmek bir derecede mümkün. Bunu sağlamak web sitesi HTML kodunun  <head> bölümündeki Open Graph meta etiketleriyle mümkün oluyor.

Şimdi diğer sosyal medya siteleri de bu sosyal medya etiketlerinden avantaj sağlıyor. Tüm büyük diğer sosyal medya platformları (twitter, Linked.in, Google+) Open Graph teknolojisinin farkına varmakta. Twitter aslında Twitter kartlar için kendi meta taglarına sahip, fakat twitter robotları twitter tag’lerini bulamazlarsa, Twitter da open graph i kullanıyor.

Dijital Pazarlamacıların Open Graph Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sosyal medya siteleri en güçlü web trafiği yöneticileridir. Bu nedenle sosyal meta etiketlerini kullanabilmek günümüz dijital pazarı için hayati bir yetenektir. Sosyal Meta Etiketleri, dönüşümleri tıklama oranlarını ciddi miktarda etkileyebilmektedir.

Örneğin: Facebookta bir link paylaştığınız zaman paylaştığınız ana resmin kaybolması veya istediğinizden farklı bir resmin görünmesi gibi durumlar sıkça yaşanabilir. Open Graph’i ucundan azıcık bilmeniz bile bu durumdan kurtulmanız için yeterlidir.

Open Graph’e ek olarak şundan da bahsetmekte fayda var. Open Graph Sayfanızın SEO’suna direkt olarak katkıda bulunmaz. Fakat Sosyal medya’da başarılı şekilde paylaştığınız bir yazı Open Graph sayesinde Atom Bombası’na dönüşebilir.

Son olarak ise: Eğer wordpress kullanıyorsanız şanslısınız demektir. Çünkü https://tr.wordpress.org/plugins/opengraph/ adresinden indireceğiniz eklenti ile meta tag bilgisine gerek kalmadan Open Graph kullanabilirsiniz.

Eğer bir içerik yönetim sisteminiz yoksa da sonraki yazım Open Graph Nasıl Kullanılır Yazımı okuyabilirsiniz.