4.5 G ( LTE Advanced ) Hakkında

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz LTE Advanced , ülkemizdeki karşılığı ile 4.5G teknolojisi hakkında edindiğim mbilgileri paylaşacağım.

LTE dördüncü nesil kablosuz iletişim ağıdır. 4G’ni WiMAX ve HSPA+ gibi hızı daha zayıf sürümleri de bulunmaktadır. ülkemizde ise ihalesi yapılan ve 2016 Nisan ayında aktif yaşamına başlayacak teknolojinin asıl adı LTE Advanced’tır 4.5 G ise bizlerin ona verdiği isimdir.

4.5G İLE ELDE EDİLECEK HIZ:

Hız konusunda tam bir canavar. 25 Mbps hız ile bizlerle buluşan 3G teknolojisinin yaklaşık 4 katı yani 100 Mbps ile veri aktarım hızı sağlıyor. Bizlerle buluşacak olan Advanced LTE ise 300 Mbps lik hızı ile şu anda kullandığımız 3g teknolojisinin tam 12 katında bir değerde iletişim sağlamakta.

Tabi LTE Advanced yani 4.5G teknolojisinin bazı gereksinimleri var. Öncelikle cihazınızın LTE teknolojisine sahip olması gerekmekte.  Diğer bir gereksinim ise lokasyon. Yani bulunduğunuz bölgede 4.5 g desteği olmazsa teknolojiden faydalanılamayacak. 2016 yılında çalışmalara başlanacak 4.5G teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması tahminen 4-5 sene kadar bir süre alacaktır ki ne yazık ki ülkemizde halen 3G nin tam olarak çalışmadığı bölgeler mevcut.

Fiyatlandırma konusunda ise operatörlerden henüz bir açıklama yok. Fakat daha iyi bir hizmet için elbet daha iyi bir bedel ödenecektir. Bundan şüphem yok.

Peki cihazınız veya almayı düşündüğünüz cihaz 4.5G teknolojisini destekleyecek mi? onu da buradan öğrenebilirsiniz.