Responsive Tasarım Nedir?

Responsive Tasarım Özet olarak: Web tasarımı, tasarımın ve geliştirme aşamasında, kullanıcı davranışları, platformu ve ekran yönüne uyumluluk sağlamasını gerektiğini öneren tasarım yaklaşımıdır. Bugünlerde revaçta olan bir şey var; Mobil Uyumluluk. Temel olarak buna şöyle bir örnekleme yapılabilir. Web Siteniz var, ve siz bunun hangi cihazda olursa olsun, tasarlandığı(genellikle masaüstü tasarım) şekilde görüntülenmesini istersiniz.

Mesela iPhoneiPadMasaüstüDizüstüAndroidBlackberryKindle gibi çoğaltılabilecek aklınıza gelen hemen her cihaz. Bunun gerçekleşebilmesi içinse Responsive yani Duyarlı tasarıma ihtiyacınız vardır.

Responsive olarak hazırlanmamış bir web sitesinde tüm bu cihazlardaki çözünürlük farkından dolayı, taşmalar, görüntülenme problemleri v.s gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Bu durumu önlemek için framework(bootstrap,foundation vs.) dediğimiz hazır çatılar kullanılabilir ve çeşitli kodlamalar da burada tasarımın bir parçasıdır.

Responsive(duyarlıweb tasarımı, tasarımın ve geliştirme aşamasında, kullanıcı davranışları, platformu ve ekran yönüne uyumluluk sağlamasını gerektiğini öneren tasarım yaklaşımıdır.

Neden Responsive Tasarım?

Mobil internet girişleri günümüzde en yaygın kullanım şekilleridir. Buna baz alarak herhangi bir mobil cihaz kullanıcısı bunu kullanarak işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Yapılan araştırmalara göre ise 2018 yılı itibarı ile mobil uyumlu olmayan Web sitelerinin birkaç saniye içerisinde terkedilmesi oranı hayli yüksektir. Bu sebeple arama motorlarında üst sıralara çıkmak için önemli bir kriter olan, Ortalama oturum süresi’ni üst seviyelerde tutmak için responsive tasarıma geçiş yapılmalıdır.

Responsive(Duyarlı) Web Tasarımı için buradan iletişime geçebilirsiniz. 

Kaynak: tasarim.pro