Battlefield 1’de Osmanlı askeri olacak mı?

E3 konferansından sonra en çok beklenen oyunların tepesinde yer alan Electronic Arts’ın dağıtıcılığını yaptığı oyunlardan biri olan battlefield 1 bizi birinci dünya savaşı zamanına götürecek. Multiplayer oynanış esnasında hangi devletlerin olacağını duyuran EA bu devletlerden birinin de Osmanlı devleti olduğunu duyurdu.

Savaşın 1. dünya savaşı yıllarında geçmesinden dolayı oyunda eskilerine nazaran yaşanacak değişiklikler Sadece BF severlerin değil tüm oyuncuların iştahını kabartacak cinsten. Daha önce call of duty serisinde yaşadığımız eski zaman savaşları duygularını yeniden hortlatmasını beklediğimiz battlefield 1 bir çok değişiklikle gelecek.

E3 2016 ile birlikte oyunda yer alan oynanış videosuyla içeriğine dair bir çok ipucu bulduğumuzu oyunla ilgili çok beklenilen bir açıklama twitter üzerinden yapıldı. Açıklamada oyunda yer alacak devletler şuı şekilde: Britanya , Almanya, Avusturya-Macaristan imparatorluğu, İtalya, Osmanlı İmparatorluğu, Amerika birleşik devletleri.

Yeni daha sonra gelecek DLC ler ile 1. dünya savaşında oyunda henüz duyurulmayan Fransa ve Rusya’nın gelmesi de olağan beklentiler arasında, keza birinci dünya savaşına damgalarını vurmuşlardı.