Bu Filmi İzleyin!: Naim

İşlerim ve diğer koşuşturmalarım sebebiyle çok sık sinemaya gidemesem de ve her ne kadar bir filmi eleştirmenin inceliklerini bilmesem de, çok uzun zamandır beni gerçekten duygulandıran bir film izledim dün akşam: Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu.

Filmden size ne spoiler vermek ne de hiç bir şeyden bahsetmeden birkaç cümleyle filmi anlatmak isterim ama söyleyebileceğim en yegâne şey 2017’de aslında kaybettiğimiz sadece Naim Süleymanoğlu değil bir dava uğruna hayatını adamış, halkının istikbali için canını hiçe saymış bir Kahraman.

Eşim ve ben işlerimizden fırsat bulduğumuzda yaptığımız etkinliklerden biri de sinemaya gitmek. Güzel filmler izledik son zamanlarda ama 5-6 yıldır beni duygusal anlamda sarsan bir film izlememiştim. İşte bu sebeple yazma kararına vardım: Naim, gerçekten sarsıcı bir film. Kendi hikayesi tam bir kahramanlık destanı olmasının yanı-sıra Bulgaristan Türklerinin geleceğinde önemli bir rol oynuyor.

Film 1971 1989 arasında da totaliter komünist rejimin devlet başkanlığını yapan Todor Jivkov, Nüfusu 1 milyonun üzerindeki Türk azınlığını asimilasyon politikalarına maruz bırakarak göçe zorladığı yıllarda Bulgar milli takımı sporcusu olan  Naim’in Türk halkının yaşadığı bu zulmü dünyaya duyurma hikayesini anlatıyor.

İyi bir hikaye anlatıcısı değilim o yüzden sözlerimi bu noktada sona getirirken filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Filmin Müzikleri:

İnsan İnsan - Cem Adrian & Fazıl Say

Eypio - Naim

Filmin Fragmanı: