Google Site Kit ile Tanışın!

Herkese selamlar, bu yazımda sizlere son zamanlarda kullanmaya başladığım ve favorim haline gelen WordPress eklentisi olan Google Site Kit‘ten bahsedeceğim.

Google Site Kit Nedir?

Google Site Kit, Google tarafından dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi olan WordPress kullanıcıları için geliştirilmiş, Google Analytics, Search Console, Pagespeed Insights ve Adsense servislerine ait verilerinizi direk olarak WordPress sitenizin arka planında görmenizi sağlayan bir worpdress eklentisidir.

Nasıl Kurulur?

Eklentiyi WordPress panelinizde Eklentiler -> Yeni eklenti kısmında arama yapıp yükleyebileceğiniz gibi https://wordpress.org/plugins/google-site-kit/ adresinden indirerek FTP’nize de aktarabilirsiniz.

Bu Servisler Ne işe yarar?

Google Analytics

Google Analytics, reklamcılık yatırım getirinizi ölçmenin yanı sıra Flash, video ve sosyal ağ sitelerinizi ve uygulamalarınızı izlemenizi sağlar.

Google Search Console

Arama Konsolu araçları ve raporları, sitenizin Arama trafiğini ve performansını ölçmenize, sorunları düzeltmenize ve sitenizin Google Arama sonuçlarında parlamasını sağlamanıza yardımcı olur.

Pagespeed Insight

PageSpeed Insights (PSI), bir sayfanın hem mobil hem de masaüstü cihazlardaki performansını rapor eder ve o sayfanın nasıl geliştirilebileceği konusunda öneriler sunar. PSI, bir sayfa hakkında hem laboratuvar hem de alan verileri sağlar. Laboratuar verileri, olduğu gibi performans sorunlarında hata ayıklamak için kullanışlıdır.

Google Adsense

Web sitenizdeki içeriklerden para kazanabilmenizi sağlar