GTX 970 FPS düşüşü çözümü

Merhaba arkadaşlar, yaşadığım bir sorunu çözmek için interneti araştırdım fakat herhangi bir düzgün kaynak bulamadım. Problemim oyun esnasında yaşadığım fps düşüşleriydi. Bu durumu çözmek için ekran kartı üreticisiyle iletişim kurdum fakat sunduğu çözüm yolları benim problemimi gidermedi.

Sunduğu çözümler şu şekildeydi:

1- PSU’nun yeterli olduğuna emin olun
2- Driver’ı baştan yükleyin
3- Başka oyunlarda kontrol edin
ve son olarak mümkünse başka bir anakart üzerinde deneyin şeklindeydi.
1- Şu an kullandığım Güç Kaynağı(PSU)’nı zaten 1 yılı aşkın süredir kullanıyordum. Hiç bir donanım ekleme ve çıkarımı yapmadan böyle bir sorunun ortaya çıkması oldukça zordu.
2- Sorunu yaşadığım gün yani dün(29.03.17) tarihinde Game Experience dahil tüm sürümlerimi güncelledim. Durum düzelmeyince silip baştan yükledim.
3- Başka oyunlarda (fallout 4, battlefield 4, fifa 17) zaten denemiştim. ve başka bir anakarta takma durumum bir kaç gün için geçerli olmayacaktı.

Kafayı yemek üzereydim bilgisayarı açtıktan bir süre sonra meydana geliyordu. Ben de ilk başta bir sorun olmadığından görev yöneticisini açtım. aklımda kalması açısından bir göz attım düzgün çalıştığı anda hangi programların çalıştığına.Fifa 17’yi açtım oyuna başladım. ilk başta tıkır tıkır çalıştı. Bir süre geçtikten sonra su içmek için içeri gittim, döndüğümde FPS’yi kontrol ettiğimde 16-35 FPS arasında gidip geliyordu.

Normalde 250 ve üzeri fps vermesi gerekliydi. Tekrar görev yöneticisini açıp gözle kıyasladığımda çalışan uygulamalarda herhangi bir farklılık göremedim. CPU kullanım oranını çoktan az’a sıraladığımda fifa 17’nin altında hemen hemen onun kadar bir işlem gücü kullanan issch diye bir uygulama gördüm. Ne olduğunu merak edip dosya konumunu açtığımda app data klasöründeki aynı isimde bir klasöre çıktı(ISSCH). internet’te bunun işlemciyi şişirdiğine dair yazılar söylentiler gördüm ve görev yöneticisine geri dönüp görevi sonlandırdım. oyunu açtığımda ise sorun düzelmişti. problemin kaynağı neye yaradığı belli olmayan issch.exe dosyasıdır. umarım bu yazıyla yüzünüzde bir gülümseme oluşturmuşumdur. bir sonraki yazımda görüşmek üzere 🙂