Instagram’a Bilgisayardan Nasıl Yükleme Yapılır?

Herkese merhaba,

Sizlere bu yazımda sosyal medyanın en çok kullanılan fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram’a bilgisayarınızdan nasıl yükleme yapabileceğinizi anlatacağım.

Bildiğiniz üzere Instagram, sadece mobil platformlardan yükleme yapılabilen(android emülatörü vs. haricinde konuşuyorum) bir uygulama.  Bu yüzden bilgisayarınızdaki bir fotoğraf veya videoyu  paylaşmak bazen çok zahmetli olabiliyor.

Size bunun için kullanabileceğiniz 2 ayrı yol göstereceğim.

1. Yol: Chrome eklentisi

​​Upload photo to Instagram™ eklentisi chrome için kullanılmakta ve fotoğraf yüklemenizi sağlamakta. Fotoğraflarınızı ister profilinize isterseniz hikayenizde paylaşabiliyorsunuz.

Buraya tıklayarak chrome web tarayıcısı için ​​Upload photo to Instagram™ eklentisini kurabilirsiniz.

Kullanımı ise çok basit:

Eklentiyi kurduktan sonra instagram profil sayfanızı açıp kırmızı ile işaretlediğim simgeye tıklayın.

Buradan sonra profilinize mi yoksa hikayenize mi ekleyeceğinizi seçin ve devamında açıklama ve etiketleme işlemlerini yaparak gönderinizi paylaşabilirsiniz.

2. Yol: eklentisiz yükleme

Chrome tarayıcınızda instagram profil sayfanıza gidin.

Sonrasında sayfa üzerinde sağ tıklayarak incele veya Ctrl + Shift ve I tuşuna basarak Chrome’a ait DevTools ekranını açın. 

DevTools ekranı açıldıktan sonra ise ister Ctrl+Shift+m kombinasyonuyla, isterseniz aşağıdaki resimde işaretli olan simgeye tıklayarak responsive görünüme geçiş yapın. 

Daha sonra F5’e Basarak 1 defa sayfayı yenileyin

Daha sonra yukarıdaki görseldeki gibi mobil bir ekrana kavuşacaksınız. Buradan sonra yapmanız gereken şey telefonunuzdaki uygulamada gerçekleştirdiğiniz adımlardır.

Sözü geçmişken blogumu Instagram, Twitter ve Facebook Üzerinden takip etmeyi unutmayın! 🙂