Oyun Hesaplarınızı Güvende Tutmanız için 3 yol

Eğer online olarak birçok multiplayer oyun oynuyorsanız, oyun geliştiricilerinin bilgilerinizi güvenli tutmakta çuvallayabildiğinin farkındasınızdır. Bunun için hesabınızın hack girişimlerine karşı güçlü önlemler almak sizin elinizde.

  • Asla şifrenizi paylaşmayın. Kişisel bilgilerin ele geçirilmesinde en yaygın olarak yapılan hata şifrenizi paylaşmaktır. En yakın arkadaşınız da olsa asla kimseye şifrenizi vermeyiniz. Kimin neyi paylaşacağını bilemezsiniz ve daha da kötüsü arkadaşlığınızın zayıflamasına sebep olabilecek hatalardan birisidir. Mutlak suretle şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Ayrıca hatırlanabilir ama kırılamaz kendini tekrar etmeyen şifreler kullanmanız büyük fayda sağlayacaktır.
  • Düzenli olarak tarama yapın. Trojanlar ve Keylogger’lar yaygın olarak kullanılan ele geçirme yöntemleridir. Mutlaka güvenilir güvenlik paketlerine sahip olun. Ve hayır Windows Defender savunma için yeterli değildir.
  • Gölge aktivitelere bulaşmayın. Bunun anlamı altın satmayın, hesaplarınızı takas etmeyin ve üçüncü parti(elaltı) sitelere itibar etmeyin. Bazı aktiviteler yasal görünebilir, ama sıklıkla bu tür web siteleri gardınızı düşürerek sizi gafil avlayabilir.