PewDiePie bir Aptalmış!

Geçtiğimiz günlerde canlı yayın esnasında yine bir pot kıran Youtube‘un en büyük fenomeni PewDiePie( Felix Kjellberg) , yine ırkçılık konusunda tepki çekecek söylemlerde bulunmuştu. Daha önce de nazilerin yahudilere yaptığı soykırımla dalga geçtiği için büyük bir kesim tarafından eleştirilen PewDiePie, bu sefer bir PUBG canlı yayınında ırkçı bir sözcük olan “nigg*” kelimesini kullanarak büyük tepkiye maruz kaldı.

Ortaya çıkan tepkiden sonra My Response(Cevabım) adlı bir videoyla takipçilerinden ve sevenlerinden özür dileyen PewDiePie bu tür konuşmaların olmasını son derece amatörce ve aptalca bulduğunu, olayın hararetiyle söylediğini, farkında olmadığını söyledi. ve sonrasında aptal olduğunu söylediklerini hiç bir şeyin haklı çıkaramayacağını söyledi.

Bu süreçte Firewatch isimli oyunun stüdyosu Campo Santo , PewDiePie’a ırkçı söyleminden dolayı dava açarak PewDiePie’ın çektiği tüm firewatch videolarının silinmesini talep etti. PewDiePie hayranları harekete geçmiş olacak ki daha sonrasında steam’de firewatch olumsuz yorum bombardımanına tutuldu.

Kişisel yorumumu isterseniz: Oyun dünyası dışından buraya bakmak gerçekten çok iç-açıcı değil. Hayatında hiç oyun oynamamış insanların, oyuncu psikolojisini anlaması beklenilir bir şey de değil. PewDiePie tamam söylememesi gereken bir şey söyledi.

İşte size PewDiePie’dan olumsuz eleştirilere gelen yanıt videosu: