SEO ile ilgili 30 tavsiye

Merhaba arkadaşlar. Daha önce bahsettiğim SEO uyumlu yazıların nasıl yazılacağı  ve arama motorları hakkında bilinmesi gerekenlerden sonra size yine SEO hakkında bir kaç tavsiyede bulunacağım. İşte size SEO için dikkat edilmesi gereken kurallardan 30 tanesi.

  1. Sitenizin yapım aşamasında olmadığından, tamamlanmadığından az veya hiç özgün içeriği olmadığından emin olun.
  2. Siteniz hazır olduğunda Google, Yahoo, MSN ve ASK.com’a kayıt edin.
  3. Site haritanızı Google, yahoo, msn ve ask.com a gönderin. (arama motorları genellikle xml uzantılı site haritalarını kullanır.)
  4. Site haritanızı HTML biçiminde ziyaretçilerinizin önüne çıkacak şekilde ayarlayın.
  5. Özgün ve zengin içerikli siteler yaratın. Kopya, çalıntı içeriklerden kaçının. Bir içerikle birden çok sayfa hazırlamayın, alt domain vs sitelerde kullanmayın.
  6. Anahtar kelimelerinizi kontrol edin. Sayfanızla ilgili ve içeriğinizde bulunan sayfalarla ilgili olduğuna emin olun.
  7. İçeriğinizde görselleriniz, bağlantılarınız ve önemli içeriklerinizin yerine, metin kullanın.
  8. Başlığınızı ve ALT etiketlerinizi tanımlayıcı, basit ve zengin yapın. Alakasız ve tekrarlanan anahtar kelimelerden kaçının.
  9. Başlık etiketi minimum 60 maksimum 80 karakter arasında olmalıdır.
  10. Meta Etiket tanımı boşluklar dahil 160-180 karater 25 30 kelime arasında olmalıdır.
  11. Anahtar kelimeleriniz 15 maksimum 20 kelime içermelidir.
  12. Sayfalarınızı (h1,h2,h3…) başlıklarıyla optimize edin, ve temel anahtar kelimeniz bu başlıklar içerisinde olsun.
  13. CSS ve HTML kodlarınızı onaylatın. Hatalar ve kırık linkleri kontrol edin.
  14. Sayfanızda dinamik içerik bulunuyorsa (? Karakteri içeren URL’ler) SEO dostu bağlantılar kullandığınıza emin olun. Arama motoru böcekleri dinamik içerikleri indexlemekte zorlanır.
  15. Her sayfadaki linklerin sayısının 100 den az olduğuna emin olun. Arama motorları tarafından link bahçesi olarak işaretlenmekten kaçının.
  16. Sitenizi kontrol ederken metin bulucu olarak Lynx i kullanın. (http://lynx.isc.org)
  17. Arama botlarının(iyi olanların) oturum kimlikleri veya giriş onayları olmaksızın sitenizi taramasına izin verin. Bu tekniklerin kullanılması, sitenizin eksik indeksleme neden olabilir.
  18. Arama motoru böceklerinin sitenizi indekslemesini yönetmesi için robot.txt dosyası kullanın. Böceklere izin verebilir veya vermeyebilir, istediğiniz konumlara ulaşabilmesini sağlayabilir, istediğiniz sayfaları takip ettirebilirsiniz.
  19. Ziyaretçilerinizin sitenizde gördüğü sayfalardan farklı içerikleri arama motoruna kaydettirme girişiminde bulunmayın.
  20. Arama motoru sıranızı yükseltmek için hile yapmak veya boşluklardan faydalanma girişiminde bulunmayın.
  21. Web spamlayıcı, link bahçeleri, kimlik avı, hacker, crack, kumar, yetişkin içerikli ve aldatıcı sayfalara link vermekten kaçının. Bu tür sitelere bağlantı vermek arama motoru sıralamanızı devasa boyutta düşürecektir.
  22. Link şemaları, aşırı link değişimi veya karşılıklı link değişimi web halkaları gibi olaylardan uzak durun.
  23. Sitenizi bildirmek için onaylanmamış programları veya çevrimiçi araçları kullanmayın. Sayfa sıralamalarını ve otomatik sorguları kontrol edin. Spam olarak bayraklanma riskinden uzak durun.
  24. Gizli metin veya bağlantılar kullanmayı. Ziyaretçilerinize gösterdiklerinizi arama motorlarına da gösterin. Sitenizin bilinirliğini büyük bir dozda etkileyecektir.
  25. Kimlik avı, aldatıcı, virüslü, trojanlı, spy veya reklam yazılımlı ve diğer kötü niyetli programları içeren sayfaları oluşturmaktan kaçının.
  26. Sitenizin yararlı ve bilgilendirici olduğuna emin olun.
  27. Link inşanızı yüksek PR(page rank | sayfa sıralaması) web sitelerine bağlantı vererek geliştirin. Bağlantılı sayfaların kalitesi, verilen bağlantı sayısından çok daha önemlidir. Bağlantılar sitenizin görünürlüğünü, popülerliğini ve sıralamasını yükseltir. Arama motorları bağlantıları dikkate alır.
  28. Sayfanızın bağlantı yapısını kontrol edin. Her sayfa tek bir metin linkten ulaşılabildiğine emin olun.
  29. SEO hizmeti satın alırken dikkatli olun. Bazıları sıralamanızı arttırmak için illegal ve düzgün olmayan yollar kullanır.
  30. Link alım satımında bulunmayın.