SEO uyumlu bir Yazı Nasıl Yazılır?

Merhaba arkadaşlar, SEO( Search Engine Optimizasyon’u) Hakkında daha önce bir yazı yazmıştım fakat blog’umun patlayışıyla yazı tarihe karıştı. Bu defa size SEO uyumlu bir yazının nasıl oluşturulacağı konusundaki bilgilerimi aktaracağım.

seo

  1. Yazınınızın uzunluğu: Öncelikle yazınız olabildiğince uzun olmalı. 300 kelimenin üstüne çıktığınız her yazı sizin için artı bir puandır. Kısa yazı yazmak Seo için çok büyük bir eksiye yol açmaz fakat uzun uzadıya yazılmış yazılar arama motorları tarafından tercih sebebi olmaktadır.
  2. Meta Açıklaması: Meta açıklaması Google , Yahoo, Bing, Yandex gibi arama motorlarında, arama yaptığımızda karşımıza çıkan bir ön-tanıtım amaçlı yazıdır. Bu yazıların varsayılan hali ise sayfamızdaki ilk paragrafın 156 karakterlik bir açıklama hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise sayfanızın <head>…</head> kısmına aşağıdaki kısmı eklemek.
    Meta açıklamasının eklenmesi için gereken kod ise şu şekildedir :
    <meta name=”description” content=”156 karakterlik açıklama “>
  3. Anahtar Kelime’nin sayfa başlığında olması: Anahtar kelimeler sizi arama motorlarında üst sıraya taşıyan bir numaralı elementtir. Düzgün anahtar kelime seçimi, olabildiğince benzersiz anahtar kelimeler sizi SEO konusunda başarıya götürecektir. Tabi başarıya ulaşmak için bazı şartlar bulunmakta. Örneğin anahtar kelimenin sayfa başlığında bulunması gerekmektedir.
  4. Sayfada görsel’in bulunması: Sayfada konu ile alakalı olacak şekilde birkaç görselin bulunması SEO için iyidir. Tabi ki eklenecek görsellerin de bazı şartları var. Resim ekledim tamam oldu düşüncesi kesinlikle yanlıştır. bu şart ise görselin alt etiketinin Odak kelimeyi içermesi.
  5. Anahtar kelime / cümle bu sayfanın adresinde görünmesi: SEO bakımından URL’nizde anahtar kelimenizin görünmesi oldukça önemlidir. Anahtar kelimenin – işaretleriyle birbirinden ayrılmış hali arama motorları için “yemek arkası tatlı” gibidir. Örnek vermek gerekirse: Başlık : SEO Analizi Nasıl yapılır? URL: /seo-analizi-nasıl-yapılır.seo
  6. Başlıkta 40 ila 70 harf bulunması: Başlığınız için 40 ila 70 kelime bulunması size orta seviye bir artı kazandırmakta. Ölümcül bir kazanç değildir fakat arama motoru bunu da dikkate alıyor.
  7. Dışarıya giden bağlantı(ların) bulunması: Sayfanızda referans veya alakalı bağlantı(link) bulunması yazınızın üst sıralara çıkması için bir basamak oluşturmaktadır. Birkaç tane bulunması daha sayfanız için daha iyi olur ama tabiki yine de abartmamak lazım J
  8. Anahtar Kelime Kullanım Sayısı: Sayfanızı anahtar kelimelere boğmak SEO açısından iyileştirici değil zedeleyicidir. Bunun oranını nasıl tutturacağınız ise oldukça basit ama uğraş isteyen bir özelliktir. Örneğin: Kelime-Sayar özelliği olan bir programda (Word vs) sözcük sayısını görebilirsiniz. Bu sayı’ya ‘ss’diyelim. Sayfanız’daki toplam anahtar kelime sayısını da ‘aks’ olarak adlandıralım.  Ctrl+F kombinasyonu anahtar kelimenizin kaç defa kullanılıdığını bulabilirsiniz.Bu durumda ss/aks için önerilen optimum sonuç :2.5’tir. Anahtar kelime kullanırken çok değil, gerektiği kadar kullanmak yazınızı başarıya ulaştırabilir.
  9. Odak kelimenin ilk paragrafta görünmesi: Odak kelimenizin kurduğunuz ilk paragrafta görünmesi SEO için oldukça güçlü bir artı ortaya çıkartmakta. Dolayısıyla bu da sayfanız için artı puan demek oluyor.
  10. Benzersiz anahtar kelime kullanımı: İşte size 10 numara bir artı kazandıracak uygulama. Yazınıza eklediğiniz anahtar kelimeler, siteye ait diğer sayfalarda bulunmuyorsa bu da sizin sayfanız için bulunmaz bir nimettir. Bunun için anahtar kelime seçiminin çok iyi bi şekilde , mümkün olduğunca tekrarlanmayacak şekilde yapılması seo için süper nitelikte bir adım olur.

SEO  uyumlu yazı konusunda benim aktarabileceklerim bu kadar. Bir başka yazımda ise genel olarak SEO Optimizasyonu için yapılabilecek iyileştirmeler konusunda size yardımcı olabilecek birkaç ipucu vereceğim.