Skylake i7 Sistem Toplama Rehberi

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir yoğunluk sebebiyle yazılarıma ara vermek durumunda kaldım. Şimdi ise sizlere sistem tavsiyelerinde bulunacağım bir bölüm ile geri dönüş yapmak istiyorum.

Toplayacağımız sistem(sadece kasa) skylake mimarisine sahip i7 işlemcili bir iş-oyun bilgisayarı olacak. Açıkçası kendime satın almayı düşündüğüm bilgisayar bu. Toplam maliyet 4850 TL civarında olacaktır.

Gelelim sistemimize;

ANAKART:Anakart olarak MSI’ın z170 serisine ait MSI Z170A GAMING M3 DDR4 anakartı tavsiye edeceğim.3600 MHz frekansıyla yüksek bir iletişim gücü sunan kartta piyasada henüz yaygınlaşmaya başlamamış USB 3.1 desteği mevcut. Bu sebeple geleceğe dönük bir sisteme altyapı hazırlayan anakart, aynı zamanda Military Class V sertfikikalı. Yani en zor koşullarda bile dayanıklı yapısıyla kararlı bir işlem gücü göstermektedir. Ayrıca Killer™  ile güçlendirilen LAN Protect destekli GAMING LAN. En iyi online oyun deneyimi ve en düşük gecikme ile sunmakta. Oyunculara özel gaming device port ile oyuncu mouse’ınıza makrolar ekleyerek gelişmiş bir oyun deneyimi elde edebilmekteyiz.

İŞLEMCİ: Skylake mimarisiyle piyasaya sunulan i7 6700k işlemci 4.0 Ghz ve Turbo Boost ile ulaştığı 4.2 Ghz hız ile oldukça yüksek bir işlem gücü sunuyor. Fiziki 4 ve sanal 4 çekirdeği ile toplam 8 işlem gücüne sahip olan işlemciye, açık olan çarpan kilidi sayesinde hız aşırtma(overclock) yapılabiliyor. Skylake mimarisi bir önceki mimariye nazaran bizlere, %22 oranında geliştirilmiş bir hız performansı sunarken, 14 nm’lik dizilimi ile %11 e varan daha düşük bir ısıl tasarım ortaya koyuyor.

EKRAN KARTI: MSI tarafından dizayn edilen Nvidia GTX 970 4G ise ekran kartındaki tercihim olacak. 4 GB’lık belleğinin yanı-sıra 256 bit’lik veriyolu hızıyla bir çok oyuncunun(ben dahil J )  rüyalarını süsleyen bir ekran kartı olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek fps ile akıcı bir oyun deneyimi sunan ekran kartı TwinFrozr 5 teknolojisi ile oldukça iyi bir iş ortaya çıkartıyor. Gaming App içinde bulunan 3 hız modu ile istediğiniz performansı elde edebiliyorsunuz. Hız aşırtma desteği olan ekran kartında gaming app ile yapacağınız hız aşırtmaları MSI tarafından güvence altında. Daha bir çok özelliği bulunan ekran kartındaki diğer özellikleri ise web sitesi’nden öğrenebilirsiniz.

RAM BELLEK: 2400 mhz işlem hızıyla yüksek bir oyun hızı sunabilecek olan Kingston Fury black serisi 8 GB Ram belleği DDR4 ile sistemimize tam uyum sağlıyor. Eğer daha iyi bir bütçeniz varsa daha yüksek GHz değerinde ram tavsiye ederim fakat 2 adet 8 gb’lık ram’ler ile buna çok fazla ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum.

Solid State Disk: Bilgisayarınızın jet hızıyla açmanızı sağlayacak olan Kingston SSDNow V300 Serisi 240GB 2.5″ 7mm SATA3 SSD 450 MB/s’lik okuma/yazma hızıyla oldukça iyi bir performans sağlamakta. Anakartımız M2 ssd uyumlu fakat fiyat/performan  açısından 266 TL civarında olan bu ssd işinizi oldukça iyi görecektir. Eğer bütçeniz sağlamsa tabi ki m2 uyumlu bir ssd almanızı tavsiye ederim.

HDD: 7200 devirlik dönüş hızına sahip 1 TB’lik WD 1TB Blue 3,5″ SATA III hard disk sağladığı yüksek devirle optimum bir oyun deneyimi sunacaktır. Eğer ben oynadığım oyunları silmiyorum hafıza benim için çok önemli diyorsanız daha yüksek kapasiteli 7200 RPM bir hard disk almanızı tavsiye ederim.

İşlemci Soğutucu:  Su soğutmalı bir işlemci soğutucusu özellikle işlemci hız aşırmasını yapacak olan kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Bu noktada SilverStone Tundra Serisi TD03-E Fiyat/Performans bakımından ihtiyaçlarınızı rahatça karşılayacak cinsten. Fiyatı iyi bir hava soğutmalı sistemden 50-60 lira fark edeceğinden daha yüksek soğutma performansı veren hava soğutmalı bu sistemi tercih etmenizi tavsiye ederim.

Güç Kaynağı (PSU): Eğer ilerde SLI bağlantısı yapıp çift ekran kartı kullanmayı düşünmüyorsanız 80+ sertifikalı High Power Plus 500w güç kaynağı ile sisteminizi rahatça çalıştırabilirsiniz.

Kasa: Aerocool BattleHawk 5 Fanlı kasa ile yüksek bir soğutma alabiliyorsunuz. Üst kısmında bulunan 2 adet 12 cm genişliğindeki fan yuvaları sayesinde isterseniz daha iyi bir işlemci soğutucu olan tundra serisi TD 02 modeli bu yuvalara monte edebilirsiniz.

Not:Monitör olarak tavsiyede bulunmak gerekirse 1-2 ms lik tepkime hızlı herhangi bir monitör işinizi oldukça iyi bir şekilde görecektir. IPS panelli bir monitör daha iyi bir oyun deneyimi sunacaktır.

list

Yukarıda paylaşılan fiyatlar 07.01.16 tarihi için geçerlidir. Sistem fiyatının nereden alındığı konusunda yardım için blog@smtylmz.net mail adresine mesaj gönderebilirsiniz.