SSL(Secured Sockets Layer) Nedir?

SSL sunucu ve tarayıcı arasında şifrelenmiş bir bağlantı sağlayan standart teknoloji güvenliğidir. Bu bağlantı tüm verilerin sayısal ve gizli olarak taşınmasını sağlar. SSL milyonlarca web sitesinin kullanıcılarına Online Ödemeler esnasında güvenliği sağlamak üzere kullanılan bir endüstri standardıdır.

SSL bağlantısı kurmak için server SSL Sertifikası sorgular. Web sunucunuzda SSL’yi etkinleştirmeyi seçtiğinizde, web sitenizin ve şirketinizin kimliği ile ilgili bir takım soruları tamamlamanız istenecektir. Web sunucunuz daha sonra iki Kriptografik anahtar oluşturur – Özel Anahtar ve Genel Anahtar.

Genel Anahtarın gizli olması gerekmez ve bir de Sertifika İmzalama İsteğine (CSR) – ayrıntılarınızı da içeren bir veri dosyasına – yerleştirilir. Daha sonra CSR’yi sunmalısınız. SSL Sertifika başvuru süreci sırasında Sertifika Yetkilisi, bilgilerinizi doğrular ve bilgilerinizi içeren ve SSL kullanmanıza izin veren bir SSL Sertifikası düzenler. Web sunucunuz verilen SSL Sertifikanızı Özel Anahtarınızla eşleştirecektir. Web sunucunuz, web sitesi ve müşterinizin web tarayıcısı arasında şifreli bir bağlantı kurabilir.

SSL protokolünün karmaşıklıkları müşterileriniz için görünmez kalır. Bunun yerine, tarayıcıları onlara SSL şifreli bir oturum tarafından korunduğunu bildirmek için onlara bir anahtar göstergesi sunar – sağ alt köşedeki kilit simgesi, kilit simgesine tıklayarak SSL Sertifikanızı ve bununla ilgili ayrıntıları görüntüler. Tüm SSL Sertifikaları, şirketlere veya yasal olarak sorumlu kişilere verilir.

Tipik olarak bir SSL Sertifikası alan adınızı, şirketinizin adını, adresinizi, şehrinizi, eyaletinizi ve ülkenizi içerecektir. Aynı zamanda Sertifikanın geçerlilik tarihini ve Sertifikanın verilmesinden sorumlu Sertifika Yetkilisinin ayrıntılarını da içerecektir. Bir tarayıcı güvenli bir siteye bağlandığında, sitenin SSL Sertifikasını alır ve süresinin dolmadığını, tarayıcının güvendiği bir Sertifika Yetkilisi tarafından verildiğini ve yayınlandığı web sitesi tarafından kullanıldığını kontrol eder. . Bu kontrollerden herhangi birinde başarısız olursa, tarayıcı, son kullanıcıya, sitenin SSL ile güvence altına alınmadığını bildiren bir uyarı gösterecektir.

Web siteniz için SSL hizmeti almak veya SSL Belgeli bir web sitesi kurmak için İletişime geçebilirsiniz