Tanıştırayım: Cloudflare

Herkese selamlar!
Bugünkü son yazımda sizlere daima kullandığım bir servisten bahsedeceğim: Cloudflare !

Cloudflare Nedir?

Cloudflare temel olarak DSN yönetimi, CDN Hizmeti ve bir takım güvenlik önlemi hizmeti ve SSL hizmeti sunan bir servistir. Ücretsiz servisleri olduğu gibi ücretli servisleri de bulunmaktadır.

Cloudflare Nasıl Kullanılır?

Cloudflare’ı kullanmak için öncelikle üye girişi yapmalısınız. Buraya tıklayarak üye olup hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Dahasında site ekleyerek başlayabilirsiniz. Bunun için siz giriş yaptıktan sonra ekranınızda add a site butonu çıkacak, sonrasında ise sitenize ait url’yi yazabilirsiniz.

Daha sonra ise aşağıdaki gibi bir sayfa açılacak buradan planınızı seçiyorsunuz. Başlangıç seviyesinde bir kullanıcıysanız, ücretsiz olarak yararlanmak için Free seçeneği tam size göre.

Daha sonraki ekranda cloudflare belirttiğiniz url üzerinde tarama gerçekleştiriyor ve sitenize giden tüm bağlantılara ait tüm DNS yetkilerini yönetebilmeniz için kendi bünyesine çekip listeyi önünüze seriyor. Burada herhangi bir değişiklik yapmanıza ihtiyaç yok

Daha sonra sizi DNS yönlendirmelerinizi tamamlayarak, dnslerinizin artık cloudflare üzerinden yönlendirmenizi sağlayacak sayfaya gideceksiniz.

Aşağıdaki gibi bir ekranda sizden alan adınıza ait nameserverları kendi verdiği nameserverlerlara yönlendirmenizi isteyecek. Nameserver değişimine dair blogumda henüz bir bilgi vermedim fakat alan adı sağlayıcınızla irtibata geçerek veya yardım sayfasına göz atarak nasıl yapabileceğinizi görebilirsiniz.  İşlemleri tamamlandıktan sonra altta yer alan butona tıklamanız gerekmektedir.

Bu adımı tamamladıktan sonra ise sizi aşağıdaki bekleme sayfasına yönlendirecek. Her ne kadar 24 saat sürebileceği söylense de genellikle yönlendirme çok kısa süre alıyor. Eğer tamamlanmazsa altta resimde de görebileceğiniz re-check now butonuna tıklayarak sistemi dürtebilirsiniz 🙂

 Cloudlare ile neler yapabileceğiniz sonraki yazılarımda paylaşacağım. Beni takip etmeyi ihmal etmeyin 🙂