Uluslararası SEO amacı nedir?

Uluslararası SEO Arama motorlarına ulaşmayı istediğiniz ülkeleri, işletme olarak kullanadığınız dilleri basitçe tanımlayan işlemler sürecidir. Evet bu bir süreçtir çünkü bir defaya mahsus yapılan bir şey değil. Takibi yapılması gereken , başarı için sürekli güncel tutulması gereken bir işleyiştir.

Uluslararası SEO Nedir?

Sitenizin ziyaret trafiğine baktığınızda farklı ülkelerden farklı dilleri konuşan insanların trafiğin büyük bir bölümünü oluşturduğunu görebilirsiniz. Bu da size uluslararası SEO konusunda düşünmeye başlatır.

Basitçe anlatmak gerekirse, site içeriğinizin hedeflediğiz bölge ve dillerde hatta para birimleri ve saat dilimleriyle alakalı olmasını sağlamalısınız. Şunu hatırlatmakta fayda var: ABD ve Birleşik devletler aynı dili konuşmaktalar fakat farklı para birimini kullanmaktadırlar. Bu farklılık saat diliminde de göze çarpmaktadır. Mesela 2 farklı Cambridge isminde şehir bulunmakta bunlardan biri ABD’de biri İngiltere de yer almakta. Eşine çok rastlanır bir durum değil fakat coğrafi hedeflemenin önemini bunun üzerinden düşünebilirsiniz.

Eğer birden çok bölgeyi veya dili hedefliyorsanız her bölgeye ve dile uygun olan içerikler üretmeniz gerekmekte. Alt direktörleri yani sub-domainleri kullanmak arama motorlarına dil ve bölge konusunda bilgi vererek onların en ilgili sonuca gitmesinde yardımcı olmanın bir yoludur.

EN İYİ SEO UYGULAMALARI

Ziyaretçilere ve arama motorlarına yardımcı olmak için hangi ülke ve dil grubuyla iş yapmak istediğinize karar verin ve şunları da aklınızda tutur,

İçeriği yerelleştirme,

Ziyaretçilerinize uygun veya uyarlanmış içeriği yarattığınızdan emin olun. Yerel dil, para birimi ve saat dilimini adres ve telefon bilgileriyle birlikte kullanmanız , arama motorlarına ve kullanıcılara doğru yerde olduğunun sinyalini güçlü bir şekilde gönderir. Ayrıca tasarım ve içeriğinizi yaratırken hedeflediğniz yerin kültürünü dikkate alın. Farklı bölgeler kendi nesnelere renk, düzen ve davranış biçimlerine sahiptirler

Aynı dili konuşun.

Büsbütün! Site navigasyonlarınızdan tutun içeriğinize oradan yardım masasına kadar a’dan z’ye her şeyin hedeflediğiniz bölgenin ana dilinde olduğundan emin olun.

Otomatik çevirileri kullanmayın ve otomatik yönlendirmeler yapmayın. Alternatif dilde bir site önerisi iyi karşılanabilir fakat İngilizce dilinde bir arama yapanın fransadan arama yapıyorsa bunu sormadan bilemezsiniz.

Arama motorlarına hangi dili kullandığınızı gösteren küçük meta etiketleriyle bildirebilirsiniz.

<link rel=”alternate” href=”http://example.com” hreflang=”dil adı”>

Dil etiketlerini ise buradaki linkten görebilirsiniz

Dil sürümlerini aynı URL’de göstermek için çerezleri veya komut dosyalarını kullanmayın. Arama motorları bu bilgileri tarayamaz ve normal kullanıcılar da bunu göremeyebilir.

 

Ülkenizi ve farklı dile özel içeriğinizi ayırmak için bir çok yöntem bulunmakta. Bu yüzden arama motorları ve ziyaretçiler hepsini tek bir yerde isterler. Bunu yapmak için bir sub-domain kullanabilirsiniz. Google, hiyerarşinizi her bölümde benzer bir şekilde organize etmenizi önerir; böylece sezgisel ve kolaylıkla taranabilir olur.

Diğer SEO işaretleri

Arama motorlarına sitenizin lokasyonunu göstermenizin yolları ise;

  • Yerel sunucularda sitenizi açmak
  • Yerel içeriğe bağlantı vermek
  • Yerel kaynaklardan içeriye link almak
  • Yerel arama motorlarına kayıt olmak ( yandex->rusya baidu->çin)

Sonraki yazılarımda görüşmek üzere kendinize iyi bakın, hoşçakalın.