Samet Yılmaz – Yazar Hakkında

Samet Yılmaz – Yazar Hakkında

1989 yılı 10 nisan Yalova doğumluyum. Freelance olarak tanımlanan meslek grubu içerisinde yer alan, kodlamayı seven, grafik tasarım konusunda hiç bir eğitim almadan göze hoş gelen tasarımlar yaratmaya çalışan geliştirmeyi , öğrenmeyi ve paylaşımı seven, oyun bağımlısı bir insanım. 🙂

 

2007 yılında AKSA Anadolu Teknik Meslek Lisesi Bilgisayar / Yazılım bölümünü tamamladıktan sonra, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu bilgisayar programcılığı bölümünü bitirdim. 2015 yılında ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi / İşletme bölümünü bitirerek o an’a kadar ki öğrenim hayatımı bitirdim.

 

 

2010 yılında üniversitede öğrenim görevlisi sayesinde web tasarım’a yönelmeye karar verdim, bu dönemden önce de uzun süre hazır siteler kullanarak paylaşım yapmaktaydım. Lisede yazılım bölümündeydim. Açıkçası tek ilgimi çeken şey bilgisayar dersleriydi. Çok çalışkan bir öğrenci olmadığımı sonradan aklımın başına gelmesiyle mühendis olamamanın verdiği pişmanlık yüzünden, utanarak itiraf ediyorum. Hayatımda kendimden utandığım tek dönem lise yıllarımdı.

 

 

Lise’ den mezun olduktan sonra bir süre internet kafe işletmenliği gibi görevlerde bulundum. Bilgisayar hayatımın tek odak noktasıydı. Liseden mezun olduktan 1 yıl sonra Rize Üniversitesi Rize MYO bölümünü ek-kontenjan döneminin son tercihinde kazanarak. Üniversite hayatıma başladım. Bu dönem aynı zamanda kafayı topladığım yavaş yavaş büyümeye başladığım dönemdi. Birinci sınıfın ilk döneminde derece ile Anadolu üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar programcılığı bölümüne geçiş yaptım. Nede olsa nerdeyse tüm dersler bilgisayar ile alakalıydı ve iyiydim.

 

 

Bu geçişi yaptıktan sonra duraksamadan okulu bitirdim. Bu açıkçası kimsenin benden beklemediği bir şeydi ne var ki liseyi kitap açmadan şans eseri sayılabilecek şekilde bitirmiştim.

 

 

Mezun olduktan sonra bir bilişim firmasında düşük bir ücretle çalışmaya başladım. Ne var ki orada başarılı olamadım. Takip eden yılın sonuna doğru bir reklam ajansına tanıdıklar vasıtasıyla başladım. Burada 8-9 ay kadar web tasarımcısı ve sonlara doğru proje müdürlüğü yaptıktan sonra 2012 de ayrıldım. 1 ay kadar bir süre sonra başka bir reklam ajansına girip burada hemen hemen 1 yıl kadar görev aldım. Bulunduğun şehir bakımından reklam adına yapılabilecek çok bir şey yoktu. 2013 yılı haziran ayı sonuna doğru oradan da ayrıldım. Ve bu benim sektörde çalıştığım son bağımlı işti. Hemen sonrasında bir elektronik mağazalar zincirinin Yalova’daki mağazasında satış danışmanı olarak göreve başladım. 8 Temmuz 2013 ten beri burada çalışmaktayım.

 

 

Aslına bakarsak idealist sayılabilirim fakat bazı sorumluluklarımdan dolayı hayalim olan Reklam Ajansı’nı şimdilik ertelemek zorundayım. Bu sebeple Freelance olarak web ve grafik tasarımları yapmaktayım. Portfolio web siteme ulaşmak için linke tıklamanız yeterli. Sizin için yapabilecek elbet bir şeyler bulabilirim J

Hobilerim: Oyun bağımlısıyım, Playstation oyuncusuyum, mobo tarzı oyunları pek sevmem, genelde fps, tps ve strateji tarzındaki oyunlar ilgimi çekmekte. Derin bir C&C serisi hastasıyım. Müzik dinlemeyi seviyorum, Rock ve Metal müziğin yanı-sıra Rap te ilgi alanım içerisinde.

 

 

Bilgi hakkında düşünceleriyle beni etkilemiş kişilerden yapabileceğim bazı alıntılar ise:

Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim.Öğretmeyi seviyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.
Konfüçyüs.

 

Kesin olan bir şey var. Bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek.
Şüphe etmek düşünmektir.Düşünmekse var olmaktır.
Öyleyse var olduğum şüphesizdir.Düşünüyorum, o halde varım.
İlk bilgim bu sağlam bilgidir.
Şimdi bütün öteki bilgileri bu bilgiden çıkarabilirim.”
Descartes