Gelişmiş Open Graph Etiketleri Nelerdir?

Bir önceki yazımda bahsettiğim Open Graph etiketleri gerçekten bilmeniz gereken etiketlerdir. Tamam og:description o kadar değil ama siz temayı anladınız =)Open graph etiketleri ile daha derinlere inmek istiyorsanız daha gelişmiş etiketler de mevcuttur. Hadi bir bakalım…

Og:locale : Dili belirler, boş bırakılırsa İngilizce olarak işlem görür.

Og:Site_name: Eğer sayfanız çok geniş bir ağ’ın bir parçasıysa kullanılır.

Og:Audio , Og:Video:  nesnenize ses veya video dosyaları eklemek için kullanılır.

Fb:app_id: Nesne ile Bir facebook uygulamasına bağlamak için kullanılır.

Open Grap Etiketlerinizi Kontrol Edin.

Facebook hayatınızı kolaylaştıracak bir adımla Open Graph Object Debugger’ı yarattı.

gelişmiş open graph etiketleri

İlk olarak kontrol etmek istediğiniz linkinizi giriyorsunuz, o da size OG etiketleriyle ilgili hataları ve önerileri döndürüyor varsa tabii… Ayrıca OG resim ve tanımınızı görebiliyorsunuz.

İkinci olarak ta Facebook belleğini temizliyor. Şöyle düşünün: Facebookta bir yazı paylaştınız, bir süre sonra küçük resim veya açıklamada bir hata olduğunu gördünüz. OG Object debugger sayesinde sayfanıza dönüp OG ile ilgili kodları düzeltip tekrar facebookta istediğiniz şekilde görüntülenmesini sağlayabiliyorsunuz.

PEKİ OPEN GRAPH ETİKETLERİ NASIL UYGULANIR?

Tamaaammm og etiketleri konusunuda herşeyi öğrendik, öğrendik ama nasıl uygulayacağız lanet olasıcaları (9 p.m.) Temel olarak Html kodlarınızın <head> etiketlerinde yer alır. Eğer bu kodları kendiniz yönetmiyorsanız, bir web tasarımcıdan yardım alın. Tüm çalışmalarınızı hazırlayarak sadece geri kalan basit hamlelerin yapılmasıyla sayfanız facebookta yakışıklı/güzel bir hale gelecektir.

Eğer bir wordpress kullanıcısıysanız sadece bir eklenti yükleyerek Open Graph etiketlerini basit bir şekilde belirleyebilirsiniz. WordPress SEO by Yoast Eklentisi burada tavsiyem olacaktır.

yoast-og

Yazınızın bulunduğu sayfada Yoast SEO kısmında kırmızıyla işaretli paylaşım linkine tıklamanız OG meta etiketlerini belirleyeceğiniz kısmı açacaktır.

Ayrıca Joomla, Drupal, Magento, Zen Cart ve OsCommerce içerik yönetim sistemleri için kullanabileceğiniz eklentiler de mevcuttur.

Bu yazımda sizlere bahsedeceklerim bunlardan ibaretti. Şimdiye kadar Open Graph’in ne olduğunu, ve Open Graph’i nasıl kullanacağımızı öğrendik. Bir sonraki yazımda siz değerli blog okurlarıma Twitter’daki benzer özellik olan Twitter Cards’tan bahsedeceğim.

Şimdilik kendinize iyi bakın, hoşçakalın.