Twitter Cards nedir? Ne amaçla kullanılır?

Twitter Cards

Twitter Cards Size Ne Sağlar ?

Merhaba değerli sosyal medya sever ve kendini web dünyasına adamış güzel insanlar! Çağımızın en büyük internet trafiği yöneticileri olan Sosyal Medya Platformları birçok kişi, şirket ve kuruluş çok daha fazla gelir sağlayabilmektedir. Fakat tabi günümüz gerekliliklerine bakarsak her kişi, firma ve kuruluşlar değil, tanıtımını doğru yapan, Sosyal Medya’nın gerekliliğinin farkında onu sadece beğeni,
paylaşım yapılan bir yer olarak görmeyen kişi, şirket ve kuruluşlar bu pastadan istediği payı kopartabilmekte. Pasta derken bu pazarı biten bir şey olarak algılamanızı istemem. Doğru bir şekilde yapılmış Sosyal Medya Yönetimi ile kendinize daima yer bulabilirsiniz.

Bir önceki yazımda Sosyal Medya’nın bu kadar büyürken en çok kullanılan platform olan Facebook’un kendi teknolojisi olan Open Graph’ten ve Onun nasıl kullanılacağından bahsetmiştik.

Şimdi ise sizlere Twitter’ın çıkardığı aynı amaca hizmet eden bir teknolojiden bahsedeceğim. Twitter Cards teknolojisi aslına bakacak olursak Twitter’ın çıkarmış olduğu ilk teknoloji değil. Daha önce çıkardığı Bootstrap çatısı ile günümüzün en çok kullanılan HTML, CSS ve Javascript çatısı haline gelerek, benim de içinde bulunduğum Ön-uç Geliştiricilere çok büyük bir kolaylık sağladı. Bootstrap ile ilgili bilgi almak için bu bağlantıya tıklayıp konu hakkındaki makalemi inceleyebilirsiniz.

Konudan çok ta fazla sapmadan sizlere Twitter Cards nedir? Nasıl Kullanılır, bunlardan bahsedeceğim.

Tıpkı Open Graph’te gördüğümüz gibi Twitter Cards’ta yaptığınız paylaşımların diğer twitlerin olduğu kalabalıktan sıyrılmanıza olanak sağlar. Şöyle ki 140 karakterlik metinlerin haricinde Twitter cards gönderilerinize biraz daha ek içerik eklemenize izin verir. Bununla yaptığınız paylaşımlar insanların Twitter beslemelerinde direkt olarak görünmez fakat, küçük bir özeti gör butonu görünmesine olanak sağlar.

Bu aslına bakarsanız paylaştığınız içeriğin küçük bir özetinin oluşuyor olması bakımından oldukça cazip. Şaşırtıcı taraf ise bir çok site bunun avantajlarından faydalanmıyor. Bu teknik twitlerinizin diğer twit kalabalığından kurtulması için açıkçası büyük bir fırsat.

WordPress kullanıcıları burada Open Graph’te olduğu gibi yine şanslı. Çünkü Yoast SEO eklentisi Twitter Card’ta yine devreye giriyor. Aslına bakarsanız WordPress kullanıcıları bu açıdan hep şanslı. Çünkü avantaj sağlayıcı yeniliklerden ilk önce WordPress kullanıcıları yararlanıyor.

Aslına bakarsanız bu yazımda Twitter Cards’ın nasıl kullanılacağından bahsetmeyi planlıyordum fakat, yazı buraya kadar zaten yeterince uzadı. Sizin de beyninizde yanık kokuları gelmeye başlamadan bir sonraki yazımda, yani Twitter Cards’ın nasıl kullanılacağından bahsedeceğim yazımda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın.